Energetsko samooskrbna hiša

Sončna elektrarna za samooskrbo predstavlja lasten in brezplačen vir energije. Sistem pokrije domačo potrebo po električni energiji, kar vam omogoča korak bližje do popolne energetske svobode! Sončne elektrarne in sončne celice so korak naprej v vašo sončno prihodnost, saj vam jih zagotovimo po dostopni ceni, imajo dolgo življenjsko dobo in predstavljajo trajnostno naložbo za čistejše okolje.
Energetsko samooskrbna hiša
Hiša na ključ s sončno elektrarno namesto toplotne črpalke za isto ceno

Ljubljana in tudi Slovenija na splošno se je bolj začela usmerjati v zeleno energijo po letu 2016, po tem, ko je Ljubljana postala zelena prestolnica Evrope. To je ključno pripomoglo pri gradnji samooskrbnih hiš, saj so le-te tako prijazne za okolje, kot tudi za porabnika. 

Energijsko samooskrbna hiša poskrbi sama za vso potrebno energijo z izkoriščanjem sončne energije. Sončno energijo tako lahko shranimo in uporabimo pozimi. (Gre za prav posebne baterije, ki shranjujejo elektriko pridobljeno iz sončne energije)

Sončna elektrarna tako predstavlja eno bolj racionalnih pridobitev, v kolikor si gospodinjstvo želi izboljšati družinski proračun. Z izgradnjo sončne elektrarne vso potrebno električno energijo proizvedemo sami ter postanemo povsem neodvisni od dviga cen električne energije. (TO JE V ZADNJEM ČASU KAR PRECEJ VELIKA STALNICA). Glede na trend rasti cen v zadnjih desetih letih in trenutnih napovedih,  je pričakovati, da bo cena električne energije še naprej rastla. Sončna elektrarna nam lahko zagotovi dovolj električne energije, da z njo oskrbujemo celotne potrebe hiše.

Toplotne črpalke se uporabljajo za ogrevanje bivalnih prostorov in sanitarne vode. Energetsko varčne in pasivne hiše so se v današnjem času izpopolnile do te mere, da je za njihovo ogrevanje dovolj že toplotna črpalka. Pri nas pa imamo za vas še boljšo rešitev! Ker je sončna energija eden najpomembnejših obnovljivih virov, menimo, da bi lahko z našo gradnjo in s pomočjo fotovoltaike Z našo gradnjo bi tako s pomočjo fotovoltaike pripomogli k trajnostni oskrbi z električno energijo in čistejšemu okolju v katerem živimo.

Fotovoltaika je pretvarjanje sončne energije v električno. Fotovoltaični moduli proizvajajo enosmerni električni tok, ki se pretvori v izmenični tok, kateri je predvsem uporaben v gospodinjstvih.

Samozadostna hiša tako ne potrebuje zunanjih virov energije. Samooskrbne hiše delujejo tako, da niso priklopljene na najmanj eno javno komunalno omrežje/sistem. Hiša si primanjkljaj te javne dobrine nadomesti s pomočjo sodobnih konceptov.

Taka vrsta hiše ni samo uporabna in udobna, ampak je tudi samo zadostna tudi, ko zmanjka električne energije za več dni.  Tako si lahko ustvarimo dom, ki bo imel vedno dovolj elektrike, toplote za ogrevanje, za sanitarno vodo in za kuhanje. Tak primer samo zadostne hiše dosega nadpovprečen nivo samo zadostnega standarda. 

EnergetskO samooskrbna hiša je: energijsko učinkovita, omogoča finančni prihranek (na dolgi rok), SMISELNA INVESTICIJA, saj se energenti vedno znova dražijo, nevtralna in prijazna do okolja in kar je najpomembnejše- omogoča energetsko neodvisnost!

Zato v našem podjetju INPRO 22 d.o.o. ponujamo energetsko samooskrbne hiše, ki zagotavljajo samozadostnost za osnovni bivalni užitek!

IZBERITE SAMOOSKRBNI OBJEKT

1. Izberite hišo po vaši meri
2. Hišo vam prekrijemo z SLK kritino in sončno elektrarno za ceno toplotne črpalke

NAŠE REFERENCE