SOLARNI MODULI LUXOR

By 0
2277
SOLARNI MODULI LUXOR

Osnovni element vsake sončne elektrarne so fotonapetostni moduli, ki predstavljajo generator sončne elektrarne. Luxor solarni moduli so visokozmogljivi sončni moduli za omrežne fotonapetostne sisteme – sončne elektrarne in sisteme za samooskrbo in večje samostojne fotonapetostne sisteme, katere najdete po vsem svetu v več kot 60 državah.

O PODJETJU

Pri izbiri solarnih modulov so pomembni kakovost, tradicija in reference proizvajalca, električni parametri in njihove tolerance, tehnologija, robustnost in trajnost. Luxor Solar GmbH je uveljavljeno nemško podjetje v sončni industriji s sedežem v Stuttgartu. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2004. Koncipirajo in razvijajo solarne module in jih proizvajajo v skladu z določenimi proizvadnimi smernicami za vse zahteve: poli, mono, 48 celic, 60 celic, 72 celic, polno črno, z integriranimi optimizatorji ali za samostojne sisteme v skladu z najvišjimi zahtevami kakovosti, dolge življenjske dobe in donosa v izbranih proizvodnih obratih.

GarantieGrafik_Eco Line_EN

OPIS MODULOV

Solarni moduli so najpomembnejši segment sončne elektrarne. Proizvajajo enosmerno napetost in tok neposredno iz sončne svetlobe. Luxor solarni moduli so sestavljeni iz silicijevih sončnih celic – monokristalnih, polikristalnih ali amorfnih. Kaljeno steklo omogoča odlično zaščito solarnega modula pred vplivi okolja, kot sta toča in led, hkrati pa odlično prepušča vpadlo sončno svetlobo. Solarni modul obdaja robusten okvir iz eloksiranega aluminija, priključna doza je opremljena s priključnimi vodniki in konektorji za medsebojno povezavo v nize

solo-line

Monokristalne celice prinašajo največji donos. Pridobivajo se iz taline kremenčevega peska v obliki ingota. Narežejo jih na tanke rezine in jih oblikujejo v celico. Njihov donos v laboratoriju znaša do 25%, v proizvodnji pa med 15-17% sončne energije spremenijo v električno. Rast teh kristalov je zelo počasna, zato so tudi postopki njihovega pridobivanja zelo dragi. Monokristalni moduli so zelo razširjeni, zasedajo 44% trga.

Medtem ko so monokristalne celice sestavljene iz enega kristala silicija, so polikristalne celice sestavljene iz več kristalov silicija. Tudi te pridobivajo na podoben način, le da ima izvlečen ingot v tem primeru več kristalov. V primerjavi z monokristalnimi celicami je njihova izdelava lažja in cenejša. Polikristalne celice v laboratoriju dajejo okrog 21% donos, v serijski proizvodnji pa med 13-15%. Polikristalni moduli spadajo med najbolj razširjene module in zasedajo 50% trga.

Amorfne sončne celice imajo najslabši izkoristek, ta se giblje od 6 do 8 %. Poleg slabega izkoristka imajo še eno slabost, to je hitrejše staranje. Že po nekaj mesecih izkoristek začne padati. Ni pa nujno, da so vedno slabše od drugih dveh možnosti, saj so bolj občutljive na svetlobo in delujejo tudi v slabših vremenskih pogojih.

Soncne celice

UČINKOVITOST

Proizvodnja iz solarnih modulov je odvisna predvsem od sončnega obsevanja ter parametrov in kvalitete solarnih modulov. V Sloveniji 1kWp instaliranih solarnih modulov pri optimalni postavitvi letno proizvede približno 1050 kWh električne energije.

SAMOOSKRBNI OBJEKTI

Samooskrbna hiša je energetsko učinkovita in napajana z obnovljivimi viri energije, ki so vključeni v stavbo ali po elektroenergetskem omrežju iz bližnje skupne proizvodnje. Ogrevanje, hlajenje in električna energija v stavbah na splošno predstavljajo 40 % vse porabe energije. Glede na skupno porabo energije v celotnem življenjskem ciklu stavbe sta energetska učinkovitost in oskrba z energijo pomembni vprašanji v skrbi za podnebne spremembe, zanesljivost oskrbe in zmanjšano globalno porabo energije.

Samooskrbna elektrarna Schermbeck
Samooskrbna elektrarna Schermbeck: 7,35 kW        
Samooskrbna elektrarna Konovsek
Samooskrbna elektrarna Konovšek: 9,957 kW
Samooskrbna elektrarna Blackwood
Samooskrbna elektrarna Blackwood:
21 kW

Tako kot so raznolike strehe, so različni tudi njihovi lastniki. Pomembno je izbrati pravi sončni modul, da čim bolje izkoristimo razpoložljivi strešni prostor. Z neprimerljivo raznolikostjo različnih velikosti in dizajnov Luxor modulov vam ponujamo idealen solarni modul za streho vaše hiše. Imate dodatna vprašanja o sončnih elektrarnah ali nakupu Luxor solarnih modulov? Pošljite Vaše povpraševanje na naš elektronski naslov in z veseljem vam bomo odgovorili. Elektronski naslov: info@soncne-elektrarne.com